måndag 15 juni 2015

Jordgubbs frozen cheesecake, Laktosfri och glutenfri

Sommrig jordgubbs-cheesecake som påminner mycket om glasstårta! Passar bra både till kaffe och som efterrätt.



Botten:
15 st digestivekex (20 st, om du gör av glutenfria digestivekex)
0,75 dl Flytande margarin (oljebaserat eller laktosfritt)
Jordgubbar

Mixa kexen och blanda i margarinet. tryck ut i formen och ställ i ugnen på 150 grader ca 5 min bara så att botten tar ihop och får lite färg. Låt svalna och dela sen jordgubbarna och placera dem som på bilden under.













Fyllning:
2 st    Ägg
1 dl    Socker
2 tsk  Vaniljsocker
200 g Laktosfri färskost (t.ex. philadelphia)
3 dl    Laktosfri grädde
Jordgubbar och/eller andra bär till dekoration
Riven choklad

1. Dela äggen (äggvita i en bunke och äggulan i en annan)
2. Vispa äggvitan till ett hårt skumm
3. Vispa äggulan, socke och vaniljsocker.
4. Blanda i osten och vispa på låg hastighet
5. Vispa grädden och blanda den i äggule smeten.
6. Blanda försiktigt ner äggvitan i smeten.
7. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3h.
8. Ta upp kakan 15-30 min. före servering och dekorera den med bär och riven choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar